Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@13:26:44 GMT

امنیت شهر در گرو جان‌‌فشانی مردان بی‌‌ادعا

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۷۴۸۳۹

یاد کردن از آتشنشانان حتی اگر تنها به یک روز ختم شود اتفاق مبارکی است و پس از حوادثی مانند حادثه پلاسکو تمام مردم دعا می‌کنند، آتش‌‌نشانان همواره بیکار بمانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از آناج، شعله‌‌‌‌‌‌‌های آتش، دود و آوار، این‌‌‌ها تمام چیزی است که آتش‌نشانان می‌بینند. ابزار کارشان ماشین حمل آب و شلنگ‌‌هایی است برای انتقال آب و البته در کنار آنها جانشان، جانی که باید کف دست بگیرند و برای نجات دیگران آن را به خطر بیندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمتر کسی است که از سختی‌‌‌ها و خطرات آتش نشانی با خبر نباشد اما هنوز هم که هنوز است اگر از بسیاری از پسر بچه‌‌ها بپرسیم دوست دارند که آتش نشان شوند هرچند که بزرگ‌‌تر هایشان به آنها گفته باشند که این کار چقدر خطرناک است اما همچنان آتشنشانی عشق شریفی است.

سی ام دی ماه سال گذشته بود که خبر آتش سوزی ساختمان پلاسکو و گرفتار شدن تعدادی از شهروندان و عده‌‌ای از ماموران آتش نشانی در رسانه‌‌‌ها و فضای مجازی پخش شد، تصاویری دردناک از ماموران آتش نشانی که مات و مبهوت به ساختمان نیمه کاره‌‌ای که همکاران و دوستانشان را در دل خود حبس کرده بود نمایش داده می‌شد.

بعد از اتمام آتش سوزی شانزده نفر از آتش نشانان جان خودشان را که برای نجات جان و مال کسبه پلاسکو به خطر انداخته بودند از دست دادند. این حادثه شوک بزرگی برای جامعه آتشنشانان و مردم ایران بود.

این ماجرا تنها یکی از از خود گذشتگی‌‌های آتشنشانان است و هر از گاهی خبری از گوشه وکنار کشورمان مبنی بر جان باختن آتشنشانی برای نجات جان یکی از هموطنانمان می‌شنویم.

امید عباسی نامی بود که مدت‌‌ها در فضای مجازی دست به دست شد، آتشنشان فداکاری که برای نجات جان دختر بچه‌‌ای دچار دودزدگی و حرارت بالا شد و سپس به کما رفت تا با رضایت خانواده‌‌اش اعضای بدنش به نیز به بیماران نیازمند کمک کند، اخیرا نیز در حوالی خودمان آتشنشانی جوان در تبریز ماسک اکسیژن خود را به دختر بچه‌‌ای داد و خودش دچار مشکلات تنفسی شد.

علاج واقعه قبل از عمل باید کرد

کمبود امکانات از جمله مواردی است که آتشنشانان سال‌هاست با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، نبود یا کمبود نردبان‌‌های ویژه، کمبود ماشین‌‌های حمل آب یا باز نشدن شلنگ‌‌های آتش نشانی و حتی خالی بودن برخی تانکرهای ماشین‌‌های اتشنشانی از جمله مشکلاتی است که بعد از بعضی حادثه‌‌ها به گوش رسیده است.

امکاناتی که نبود یا کمبود آن‌ها با هزینه‌‌ای اندک قابل تامین است اما عدم هزینه برای آنها خسارات زیانباری را متوجه مردم و آتش‌نشانان می‌کند، از سوی دیگر در برخی مناطق تنگ بودن معابر و کوچه‌‌ها کار آتشنشانان را بسیار سخت می‌کند که با وجود نواقصی از این دست امدادرسانی به هنگام آتش سوزی دشوارتر می‌شود و نیاز به امکاناتی مانند نردبان های بلند ضروری به نظر می‌رسد.

رئیس سازمان آتشنشانی تبریز: هیچ مشکلی از بابت امکانات وجود ندارد

داوود طالب نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی آناج در خصوص تغییرات سخت افزاری و امکانات آتشنشانی تبریز در یک سال اخیر اظهار داشت: از مهر سال 95 تا مهر سال 96 با توجه به توپوگرافی شهر تبریز دو باب ساختمان آتشنشانی به بیست ساختمان تبریز اضافه شده است و دو ساختمان دیگر نیز که یکی از آنها با پنجاه درصد و دیگری با هشتاد درصد پیشرفت در حال ساخت است.

وی ادامه داد: این مساله به منزله این نیست که با توجه به استانداردها که برای هر پنجاه هزار نفر یک ساختمان آتشنشانی کافی است ما به شرایط استاندارد نزدیک هستیم بلکه با توجه به شرایط توپوگرافیک وموقعیت شهری این را می‌گوییم که در زمان حاضر با توجه به امکاناتی که داریم شرایط در سطح مطلوبی است، به شرطی که از نظر ترافیکی مشکل خاص و حادی برای امدادرسانی پیش نیاید.

رئیس سازمان آتشنشانی تبریز با اشاره به اینکه تبریز دومین شهر بلند ساز کشور است، بیان داشت: بر خلاف شهرهای مشهد و اصفهان که از نظر ساخت و ساز گسترده هستند و باید تعداد ایستگاه به دلیل فاصله زیاد بیشتر باشد در شهر ما فاصله‌‌ها کمتر است و تعداد ایستگاه‌‌های آتشنشانی مناسب است و در راستای آن سیاست‌‌‌هایی که داشتیم در بحث خدمات مطلوب از سه باب آموزش پرسنلی،آموزش شهروندی و پیشگیری با ارائه طرح های ایمنی وارد شده‌‌ایم.

وی افزود: هرقدر تجهیزات بیشتر باشد قطعا ما نخواهیم گفت که این تجهیزات اضافی است اما صاحب این قدرت هستیم که در شهر تبریز بگوییم مردم نگران چیزی نباشند زیرا آتشنشانان آماده هستند و امروز تبریز بعد از تهران هم از بعد جوانسازی وهم نیروی انسانی و تخصص حرف اول را میزند و اخیرا نیز شهر تبریز بین دیگر شهرهای کشور مقام اول را در المپیاد آتشنشانی کسب کرد.

طالب نژاد وضعیت امکانات سخت افزاری را مطلوب دانست و تصریح کرد: تجهیزاتی مانند نردبان 54 متری، ماشین آلات به اندازه کافی وجود دارد اما این بدان معنا نیست که ما در حال سکون خواهیم بود بلکه برای امسال بودجه خوبی برای خرید تجهیزات دیگر در نظر گرفته شده است اما میتوانیم به جرات بگوییم که در جایگاه خودمان وضعیت مطلوبی داریم.

وی در خصوص مشکلات آتشنشانان و سختی کار آنها تصریح کرد: خوشبختانه امروز مشکل خاصی نداریم زیرا آتشنشانانی که جدیدا استخدام شده اند به صورت کارمند رسمی دولت هستند که زیان کار ندارند در بخش کارگری هم با توجه به تعامل اداره کار و تامین اجتماعی شغل هایی که سختی کار برای آنها تعریف شده است مانند آتشنشان، امدادگر و نجاتگر مشکلی نداریم و موضوع حل شده است و تعدادی از همکارانمان نیز اخیرا با همین سختی کار بازنشست شده‌‌اند.

رئیس سازمان آتشنشانی تبریز در خصوص عدم بازنشستگی با سختی کار برخی کارکنان سازمان آتشنشانی نیز توضیح داد: به طور مثال راننده ماشین های سبک آتشنشانی قانونا به آنها سختی کار تعلق نمی‌گیرد اما راننده ای که ماشین پیشروی آتشنشانی را برعهده دارد زیان کار به آنها تعلق می‌گیرد.

به داد آتشنشانان برسیم

با شرایط سخت کاری آتشنشانان قطعا این قشر زحمت کش که با جان ومال مردم سر وکار دارند زودتر از موعد معمول دچار فرسودگی روحی و جسمی خواهند شد و نه تنها عرصه زندگی بر آنها تنگ خواهد شد بلکه عملکرد آنها نیز دچار اختلال خواهد شد.

قانونگذاران و دولت باید به این مساله توجه کنند که بازنشستگی با بیست سال سابقه کار کوچکترین خدمتی است که می‌‌تواند به این قشر ارائه شود، قشری که در مواقع مهم و حساس برای نجات جان دیگران از جان خودشان میگذرند و بایستی توجهی بیش از پیش به آتشنشانانی شود که کار را به عشق گره زده‌‌اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۷۴۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند

طبق آمار ثبت احوال کشور از تعداد فوتی‌های ثبت شده در سال ۱۴۰۲، مردان بیشتر از زنان فوت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا؛ در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵.۶ درصد و زنان ۴۴.۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل (۱۴۰۱) برابر ۵۶.۶ درصد برای مردان و ۴۳.۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمار‌های ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان ثبت احوال کشور، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد  ۴۱۸هزار و ۷۴۱  رویداد فوت ثبت شده، ۵.۶درصد افزایش داشته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • فریم هایی از مردان معدن
  • ادعای وزیر امور خارجه انگلیس درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس
  • اوکراین: ۱۰۰ میلیون دلار کمک‌های تسلیحاتی استرالیا در راه است
  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد
  • ادعا درباره اشکال در مفاد قرارداد‌ حمل‌و‌نقلی چین مردود است
  • خاخام صهیونیست: ما جلوی موشک‌های ایران را گرفتیم!
  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟